«Είναι ευθύνη μας να εκφράσουμε το 18% των πολιτών που εξαπατήθηκαν, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και τώρα μετεωρίζονται, «δεν πρέπει η ΝΔ να είναι ο υποδοχέας κεντρώων και κεντραριστερών ψήφων, ψήφων αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας», επισημαίνει.

 

Περιοδεία στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί ο υποψήφιος για την ηγεσίας της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Μανιάτης, καλώντας τους πολίτες στην κάλπη.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη 12η Νοεμβρίου, ο Γ. Μανιάτης επισημαίνει ότι είναι απολύτως αναγκαία μια διπλή ανατροπή. Ανατροπή της στασιμότητας της προοδευτικής Παράταξης με την εκλογή νέας ηγεσίας και ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών ώστε το νέο προοδευτικό Κίνημα ανακαταλαμβάνοντας τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στα πολιτικά πράγματα, στις εκλογές, να οδηγήσει το ΣΥΡΙΖΑ σε στρατηγική ήττα και να ανακόψει την «καταστροφική» αυτοδυναμία της ΝΔ.

«Είναι ευθύνη μας να εκφράσουμε το 18% των πολιτών που εξαπατήθηκαν, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και τώρα μετεωρίζονται, «δεν πρέπει η ΝΔ να είναι ο υποδοχέας κεντρώων και κεντραριστερών ψήφων, ψήφων αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας», επισημαίνει.

Ακόμη σχολιάζει ότι Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης κρίθηκαν και αξιολογήθηκαν με τα χαμηλά ποσοστά του 7% και του 1,5% αντίστοιχα για να δηλώσει πως «είμαι ο υποψήφιος που μπορεί να ανατρέψει τη στασιμότητα».

Σημειώνει «την ανάγκη δημιουργίας ενός πολιτικού ΑΣΕΠ με κριτήρια τα επαγγελματικά «ένσημα», το πολιτικό έργο, αλλά και τις προτάσεις, με προοδευτικό στίγμα, για το αύριο της χώρας».

Σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς τονίζει πως πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμα προτίμησης στο δανειολήπτη και όχι στο «κερδοσκοπικό» fund, να προχωρήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί για τους στρατηγικούς κοκοπληρωτές, ενώ αντίθετα θα πρέπει να ανταμειφθούν οι συνεπείς δανειολήπτες, για παράδειγμα, με το να τους χαριστεί η μία απο τις 12 ετήσιες δόσεις.

Διαμηνύει πάντως πως θα πρέπει επειγόντως να δοθούν λύσεις στο θέμα των κόκκινων δανείων καθώς έτσι θα ενισχυθεί η ρευστότητα των Τραπεζών.

Αναφορικά με τη φορολογία σημειώνει την ανάγκη να υπάρξει ένα «σταθερό, δεκαετές φορολογικό σύστημα και σε κάθε περίπτωση, το σύνολο φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων δε μπορεί να ξεπερνάει το 35-40%, για τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους Πανεπιστημιακούς». «Σήμερα φτάνει στο 70-75%, πρόκειται για δήμευση»τονίζει.

Νέες πηγές πλούτου το κλειδί για την παραγωγική Ελλάδα

Στις αλλεπάλληλες ομιλίες και συνεντεύξεις του, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου προοδευτικού Κινήματος επαναλαμβάνει πως το κλεδί για το νέο παραγωγικό μοντέλο που θα οδηγήσει στην «παραγωγική Ελλάδα», είναι οι νέες πηγές πλούτου και απαριθμεί τέσσερις, όπως τις έχει εκθέσει στην Προγραμματική Πρότασή του.

(α) Εθνικά κοιτάσματα Υδρογονανθράκων, που τις επόμενες δεκαετίες θα συνεισφέρουν 2 δις €/χρόνο στο εθνικό ασφαλιστικό σύστημα και μαζί με τη συνολικότερη ενεργειακή μας διπλωματία, αναβαθμίζουν γεωπολιτικά τη χώρα,

(β) Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας που προσελκύει 150 δις€ επενδύσεις σε βάθος δεκαετίας και δημιουργεί εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας,

(γ) Σύγχρονο Επιτελικό Κράτος Project Manager, με αντικειμενική αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα, διοίκηση με ανταμοιβή και πλήρη εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που εξοικονομεί 1 δις €/χρόνο,

(δ) Πρόγραμμα Νέα Γενιά που εκπαιδεύεται σε ένα απελευθερωμένο, ανταγωνιστικό δημόσιο Πανεπιστήμιο, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την κοινωνία και την αγορά και μετασχηματίζεται σε διεθνές κέντρο σπουδών, αυξάνοντας κατά 2% το ΑΕΠ και δίνοντας προοπτική. Εξασφαλίζουμε την απασχόληση της νέας γενιάς μέσα από τη στήριξή της δικής της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας με μηδενισμό ΦΠΑ για 3 χρόνια για έσοδα ως 50.000 € και απαλλαγή για 3 χρόνια από τις συνταξιοδοτικές εισφορές, δημιουργώντας έτσι μία νέα κουλτούρα επαγγελματικής αυτονομίας και οικονομικής δραστηριοποίησης.

Αποδεικνύει δε ότι η πρότασή του είναι απολύτως ρεαλιστική και το μόνο πρόβλημα είναι η πολιτική βούληση που η κυβέρνηση ΣΡΥΙΖΑΝΕΛ δε διαθέτει, υπενθυμίζοντας πως μέσα σε 1,5 χρόνο ως Υπουργός Περιβάλλοντος αδειοδότησε 105 μεγάλες επενδύσεις προϋπολογισμού 6,1 δις € ενώ ο Α.Τσίπρας σε 2,5 χρόνια καμία.

Νέα ηγεσία, νέο κόμμα, μία Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ενόψει των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας απευθύνει κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να προσέλθουν μαζικά για να υποστηρίξουν τη «μεγάλη και ιστορική προσπάθεια» και τονίζει πως η μαζικότητα θα δώσει ισχύ στο νέο ηγέτη προστατεύοντας ταυτόχρονα την ενότητα του νέου προοδευτικού Κινήματος.

«Ενεκπλάκην με την πολιτική στα πέτρινα χρόνια της Παράταξης όταν άλλοι έτρεχαν να πιάσουν στασίδι και υπουργεία στο ΣΥΡΙΖΑ» απαντά στο ερώτημα αν θα παραμείνει στη ΔΗΣΥ ανεξάρτητα αν εκλεγεί ή όχι. Υπενθυμίζει δε πως ήταν ο επικεφαλής της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας που πέτυχε τη δημιουργία της ΔΗΣΥ.

πηγή: newpost.gr